Nieuws

ROMMELMARKT 2024

Ook dit jaar organiseren we weer een rommelmarkt op 25 februari. in de Paraplufabriek.
Van 12.00 tot 17.00 kun je snuffelen tussen kleding, snuisterijen en wie weet, een pareltje voor je eigen verzameling!
Wij staan klaar om de honger te stillen. Zien we jullie dan?

WORKSHOPS & CURSUSSEN!

Een nieuwe reeks workshops staat gepland vanaf eind januari 2024. Je kunt je vanaf nu weer inschrijven!

Tijdens de workshop leer je een seizoensgroente kennen en klaarmaken, zodat je thuis in je eigen keuken simpel, heerlijk en lokaal kan koken! Denk hierbij aan pastinaak, schorseneren, koolrabi, knolselderij, palmkool of radicchio. Of leer je eigen (wilde) thee herkennen, oogsten, drogen en mixen tot de heerlijkste melange!

Bekijk het actuele aanbod onder het kopje “Workshops” en schrijf je in!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

KERSTPAKKETTEN

Voor zowel de medewerkers en vrijwilligers van voedselbos De Waalgaard als voor de ambulante begeleiders van TimZorg mochten we deze kerst mooie cadeau pakketten samenstellen!

Mooi om deze samenwerkingen aan te gaan! Mocht je dit ook willen? Mail ons dan of bekijk de opties onder het kopje “Samenwerken”.

OPEN DAG VOEDSELBOS WAALGAARD 2023

Op zaterdag 23 september van 10:00 tot 16:00 serveren wij lekkere hapjes tijdens de open dag van de Waalgaard, een voedselbos broedplaats en no-dig moestuin in Weurt! Kom je ook? www.waalgaard.nl

Wij werken veel samen met de Waalgaard en maken wekelijks inspirerende recepten voor de oogstgenoten van de Waalgaard. Je vindt ze onder het kopje “Recepten”!

EEN GROTE KLUS!

We kregen tijdens een van onze diners de vraag of wij een driegangen menu wilde organiseren voor 100 mensen op een prachtige locatie! En..dat hebben we gedaan! Een erg grote uitdaging waar we veel van geleerd hebben en mee kunnen nemen in de ontwikkeling van De Bosspot!

We hebben voor deze klus met heel veel plezier samengewerkt met: Voedselbos De Waalgaard, Zelfoogstmoestuin Het Heerlijke Land, Biologische Kwekerij De Klispoel, Trashure Taarten, Voedselkooperatie Nijmegen, Biologische Zuivelboerderij Groenhouten, Biologische Tuinderij De Twee Linden, Biologische Supermarkt Ekoplaza, Hét Bakkerscafé.

EET WAT DE BOSSPOT SCHAFT

Een nieuwe succes formule! Nu twee keer per maand:

Leer typische voedselbos- en moestuin gewassen kennen in onze gerechten! Eet met ons mee in onze knusse informele huiskamer in de Paraplufabriek. Voor ons pop-up diner verwerken we groenten en voedselbosproducten uit het seizoen tot een heerlijke lokale en plantaardige driegangenmaaltijd. Het enige wat jij hoeft te doen is plaats nemen, bijkomen van je dag en genieten! 

Bekijk de data en inschrijflink onder het kopje “Diners”.

PROEFWORKSHOPS!

Afgelopen maand zijn we begonnen met onze eerste workshops! Bedankt aan alle proefdeelnemers die het spits afbeten en ons voorzien hebben van feedback. We gaan ermee aan de slag en komen binnenkort terug!

DE BOSSPOT

Langzaamaan begint onze nieuwe plek en het concept van De Bosspot vorm te krijgen in de Paraplufabrieken. Er moet nog veel gedaan worden en er zal nog wel het een en ander veranderen in de loop van het jaar maar je kan alvast binnengluren!

Zijn we er niet? Naast onze deur vind je folders en stickers, neem ze vooral mee en deel ze met je omgeving!

PLUFEST CATERING

Speciaal voor het jaarlijkse PLUFEST van de Paraplufabrieken beginnen we meteen aan een grote catering klus! Voor alle festivalgangers hebben wij op 11 maart de hele avond burgers en een bierstoof! Geïnspireerd op het bos natuurlijk en geheel biologisch. Eet je mee?!

ROMMELMARKT

Wij zijn flink aan het klussen zodat we tijdens de Plu-rommelmarkt op 26 februari 2023 voor het eerst open kunnen! Zien we jullie daar?