Nieuws

De Streek op Tafel

De nieuwe website van het ontzettend leuke platform De Streek op Tafel staat online! Op zondag 14 april werd deze tijdens de Kweek uit de Streek-markt gelanceerd. Onder het genot van een lokaal Groesbeeks wijntje zagen wij hoe de wethouders van Nijmegen en Berg en Dal de website openden.
Als De Bosspot zijn wij en onze activiteiten uiteraard ook te vinden op de site, net als alle andere lokale en duurzame voedselinitiatieven. Neem jij ook een kijkje? 

Nog een superstagiair: Martha! 

Bofkonten dat wij zijn, we hebben niet één, maar twee fantastische stagiaires! Martha duikt naast haar studentenbestuur bij Amnesty in de wereld van de csa-tuinen en voedselbossen en doet een marktonderzoek voor de Bosspot. Zijn wij heel blij mee!
 
“Hoi! Ik ben Martha, ik ben een stagiaire bij de Bosspot vanuit Fair Future Generators. Ik woon en studeer onderhand alweer 5 jaar in Nijmegen, en ik hou van koken en werken met planten. Ik hoop meer te leren over hoe werken met duurzaam en lokaal voedsel en ik heb ontzettend veel zin in het komende half jaar waarin ik meeloop bij de Bosspot!”

 We stellen voor: Sanne! 

Afgelopen februari is Sanne begonnen als één van onze twee FFG stagiaires. Sanne brengt graag úren door tussen de keukenspullen (oké, oké, ze werkt bij een kookwinkel) en heeft ook al onderzoek gedaan naar verpakkingsvrije winkels en gedragsverandering. Een echte aanwinst voor ons team!
 
 “Hai! Ik ben Sanne, stagiaire bij De Bosspot vanuit FFG. Ik heb grote passie voor dierenwelzijn, duurzaamheid en inclusiviteit. Ik kijk er erg naar uit om meer te leren over lokaal, biologisch en plantaardig voedsel, en hoe dit te verwerken tot heerlijke gerechten.”


Samenwerking met Fair Future Generators

Sinds februari 2024 werken wij samen met Milieudefensie! We bieden twee stagiaires van Fair Future Generators de kans een kijkje in (letterlijk en figuurlijk!) onze keuken te krijgen. En dat is een mooie kruisbestuiving!
Met de inspirerende trainingen die Martha en Sanne krijgen over klimaatrechtvaardigheid, duurzaamheid en gedragsverandering helpen zij ons om onze doelgroep beter te vinden en bereiken.
Wij zijn heel blij met deze aanvulling op ons team! 

Plufest 2024

Zoals ieder jaar organiseren we met de hele Paraplufabriek een groots festival met live muziek, verschillende podia, speciaalbier, terrassen en natuurlijk héérlijk en lokaal eten.
Als je een ticket hebt bemachtigd zien we je graag zaterdag 9 maart in de Plu! We starten om 14:00 en het eten wordt vanaf 16:00 geserveerd. Tot zaterdag!
PS: Mocht je geen ticket hebben maar wel wat horeca ervaring? Stuur een mailtje naar info@debosspot.nl als je een paar uurtjes wil helpen in de keuken. Daarna kan je lekker feesten!

Fermentatieworkshops 2024

Dit jaar zijn we een samenwerking aangegaan met Pepijn; zowel een van de organisatoren van Reclaim The Seeds Nijmegen, als een groot liefhebber van fermenteren.
We zouden de Bosspot niet zijn, als we dat niet zouden combineren met lokale seizoensgroenten en voedselbosproducten. Op 1 maart was onze eerste gezamenlijke workshop waarin we spruitjes fermenteerden, héél veel proefden (kvass, kombucha, ingelegde knolselderijsalade, kimchi, zuurdesembrood en meer). 
Deze samenwerking zetten we voort, dus binnenkort komt een lente-editie online. Stay tuned!

Rommelmarkt 2024

Ook dit jaar organiseren we weer een rommelmarkt op 25 februari. in de Paraplufabriek.
Van 12.00 tot 17.00 kun je snuffelen tussen kleding, snuisterijen en wie weet, een pareltje voor je eigen verzameling!
Wij staan klaar om de honger te stillen. Zien we jullie dan?

Workshops en cursussen

Een nieuwe reeks workshops staat gepland vanaf eind januari 2024. Je kunt je vanaf nu weer inschrijven!
Tijdens de workshop leer je een seizoensgroente kennen en klaarmaken, zodat je thuis in je eigen keuken simpel, heerlijk en lokaal kan koken! Denk hierbij aan pastinaak, schorseneren, koolrabi, knolselderij, palmkool of radicchio. Of leer je eigen (wilde) thee herkennen, oogsten, drogen en mixen tot de heerlijkste melange!
Bekijk het actuele aanbod onder het kopje “Workshops” en schrijf je in!

Kerstpakketten

Voor zowel de medewerkers en vrijwilligers van voedselbos De Waalgaard als voor de ambulante begeleiders van TimZorg mochten we deze kerst mooie cadeau pakketten samenstellen!

Mooi om deze samenwerkingen aan te gaan! Mocht je dit ook willen? Mail ons dan of bekijk de opties onder het kopje “Samenwerken”.

Open dag Voedselbos de Waalgaard 2023

Op zaterdag 23 september van 10:00 tot 16:00 serveren wij lekkere hapjes tijdens de open dag van de Waalgaard, een voedselbos broedplaats en no-dig moestuin in Weurt! Kom je ook? www.waalgaard.nl

Wij werken veel samen met de Waalgaard en maken wekelijks inspirerende recepten voor de oogstgenoten van de Waalgaard. Je vindt ze onder het kopje “Recepten”!

Een grote klus!

We kregen tijdens een van onze diners de vraag of wij een driegangen menu wilde organiseren voor 100 mensen op een prachtige locatie! En..dat hebben we gedaan! Een erg grote uitdaging waar we veel van geleerd hebben en mee kunnen nemen in de ontwikkeling van De Bosspot!

We hebben voor deze klus met heel veel plezier samengewerkt met: Voedselbos De Waalgaard, Zelfoogstmoestuin Het Heerlijke Land, Biologische Kwekerij De Klispoel, Trashure Taarten, Voedselkooperatie Nijmegen, Biologische Zuivelboerderij Groenhouten, Biologische Tuinderij De Twee Linden, Biologische Supermarkt Ekoplaza, Hét Bakkerscafé.

Eet wat de Bosspot Schaft

Een nieuwe succes formule! Nu twee keer per maand:

Leer typische voedselbos- en moestuin gewassen kennen in onze gerechten! Eet met ons mee in onze knusse informele huiskamer in de Paraplufabriek. Voor ons pop-up diner verwerken we groenten en voedselbosproducten uit het seizoen tot een heerlijke lokale en plantaardige driegangenmaaltijd. Het enige wat jij hoeft te doen is plaats nemen, bijkomen van je dag en genieten! 

Bekijk de data en inschrijflink onder het kopje “Diners”.

Proefworkshops

Afgelopen maand zijn we begonnen met onze eerste workshops! Bedankt aan alle proefdeelnemers die het spits afbeten en ons voorzien hebben van feedback. We gaan ermee aan de slag en komen binnenkort terug!

De Bosspot

Langzaamaan begint onze nieuwe plek en het concept van De Bosspot vorm te krijgen in de Paraplufabrieken. Er moet nog veel gedaan worden en er zal nog wel het een en ander veranderen in de loop van het jaar maar je kan alvast binnengluren!

Zijn we er niet? Naast onze deur vind je folders en stickers, neem ze vooral mee en deel ze met je omgeving!

Plufest 2023

Speciaal voor het jaarlijkse PLUFEST van de Paraplufabrieken beginnen we meteen aan een grote catering klus! Voor alle festivalgangers hebben wij op 11 maart de hele avond burgers en een bierstoof! Geïnspireerd op het bos natuurlijk en geheel biologisch. Eet je mee?!

Plu Rommelmarkt 2023

Wij zijn flink aan het klussen zodat we tijdens de Plu-rommelmarkt op 26 februari 2023 voor het eerst open kunnen! Zien we jullie daar?