Omdat lokaal voedsel staat bij lokale, hardwerkende producenten, zetten wij graag onze zeer gewaardeerde samenwerkingspartners in de spotlight. We werken met steeds meer leveranciers samen; of we nou samen workshops geven, oogsten in hun voedselbossen of moestuinen, of heerlijke producten afnemen; iedereen die hier genoemd staat werkt volgens onze idealen!
Nieuwsgierig geworden? Klik op de groene buttons om naar de website te gaan!
De Waalgaard
Deze innovatieve coöperatie ligt net over de Nijmeegse grens, aan de Waaldijk in Weurt. Coöperatie Arbres heeft hier een perenboomgaard omgevormd tot een voedselbos met daarbij een zelfoogstmoestuin. Samen met deelnemers van de werkervaringsplekken werken zij vijf dagen in de week aan deze toekomstige voedselvoorziening.
Bij De Waalgaard kun je oogstdeelnemer worden en wekelijks je groenten en fruit, maar ook meer en meer voedselbosgewassen oogsten.

Het Heerlijke Land
Deze zelfoogstmoestuin aan de zuidrand van Nijmegen wordt gerund door de Vera en Fernande. Je kunt hier van mei tot en met november wekelijks terecht voor je groenten tegen een solidaire betaling. Daarbij organiseren ze regelmatig informatieve, gezellige, muzikale en lekker smakende activiteiten op het land! Ook kun je meewerken als vrijwilliger. De inschrijving voor het nieuwe seizoen 2025 staat open. Check hier de website!

De Versfabriek
De Versfabriek kweekt oesterzwammen op koffiedrab die opgehaald wordt bij horeca in Nijmegen. De stad is het werkterrein. De productie en distributie houden we dicht bij het hart van Nijmegen. De Versfabriek redt de koffiedrab die normaal wordt weggegooid. Deze wordt gebruikt als voedingsbodem voor oesterzwammen, shiitake en koningszwammen. Uiteindelijk vinden de paddenstoelen hun weg weer terug naar restaurants in de stad. Hiermee is de cirkel rond! Meer info? Check de website!

Malus
Malus is een organisatie die zich richt op lokaal ondernemerschap, authentiek vakmanschap en een betere maatschappij.
Dit kleinschalige saplokaal werkt met jongvolwassenen met autisme en een achterstand op de arbeidsmarkt op ambachtelijke wijze om appelsap, appelpunch en ciders te maken. Wil jij de lekkere sappen ook proeven? Lees meer of bestel via:

De Streek op Tafel
Het netwerk De Streek op Tafel biedt een overzicht van wie wat waar en wanneer doet binnen het lokale, duurzame voedsellandschap rondom Nijmegen. Ze verbinden de ondernemers onderling en bieden een platform om hun verhalen te vertellen aan het grote, Nijmeegse publiek.
Op de website vind je onder andere een overzicht van alle lokale voedselinitiatieven op een interactieve kaart, en de activiteiten die in je buurt worden georganiseerd. Neem een kijkje!

De Biesterhof
De Biesterhof is een regeneratieve burgerboerderij tussen Leuth en Millingen aan de Rijn. Op 25 hectare landbouwgrond verbouwt De Biesterhof gezond en biologisch voedsel, verbeterert zij de bodem en de biodiversiteit en bouwt ze een gemeenschap op. Naast akkerbouw en een moestuin bouwt De Biesterhof aan een groot voedselbos.
Voor consumenten biedt zij wekelijks een groentepakket! Wil jij ook biologische groenten in de buurt van Leuth?

Schoppenvrouw
Wil jij nou zelf van je eigen tuin ook een eetbare permacultuur-oase maken? Marijn van Klingeren biedt tuinadvies, -ontwerp en realisatie. Daarbij geeft ze workshops en lezingen over voedselbossen en permacultuur.
Laagdrempelig kennismaken? Bezoek de website van Schoppenvrouw of doe mee aan de workshops ‘Ontwerp je eigen stadse oase’!

Boonzaak
Boonzaak brengt biodiversiteit terug op het bord en laat je proeven hoe lekker lokale bonen zijn. Een gezond product met complexe en wisselende smaken. Tempeh van steeds weer een andere boon die je alleen even kort hoeft te bakken of stomen, maar natuurlijk ook kan bereiden zoals je gewend bent.
Meer info? Of zelf je tempeh leren maken? Klik hier voor informatie over onze workshop!

NL Soja
Sinds 2022 teelt NL Soja biologische sojabonen van ongemanipuleerde zaden op duurzame en transparante wijze. En de bonen zijn ook nog heel lekker!
Ook is NL Soja dit jaar begonnen met het produceren van volledig Nederlandse sojasaus en tempeh! Meer weten of bestellen? Klik op de link!

Pepijn Verbrugge
Pepijn is een gepassioneerd fermentista en biodynamisch tuinder in opleiding. Samen met Rachel verzorgd hij workshops ‘Fermenteren met Seizoensgroenten’ bij De Bosspot en op locatie. Al vier jaar organiseert hij zadenruilfestival Reclaim the Seeds Nijmegen bij Ecodorp Zuiderveld.
Volg Pepijn via instagram!

Klein Stetteyn – De Voedselboswinkel
Manon is initiatiefnemer van de eerste Voedselboswinkel van Nederland! Wekelijks kun je bij haar op vrijdag terecht in Oosterbeek voor de heerlijkste voedselbosproducten, advies en plantgoed. Laat je inspireren en proef van de overvloed die permacultuur ons te bieden heeft!
Ook kun je bij Manon wildplukwandelingen volgen. Meer info? Zie de website!
