
Aangenaam! Ik ben Rachel, enthousiast over eten én over groen. Als tiener zei ik al dat ik een eigen horecagelegenheid wilde runnen, later als ik groot zou zijn, maar op het vwo zeiden ze dat ik toch beter naar de universiteit kon gaan. Jong als ik was liet ik me gemakkelijk overtuigen, maar na één maand in grote, onpersoonlijke collegezalen had ik het wel gezien! Dit was het niet voor mij. Ik heb mijn ‘studentenjaren’ gewerkt; van rennen in de horeca tot schilderen, van secretaresse tot verhuizer, van klusser tot dossiers invullen op stoffige kantoren. Allemaal werkervaring die me nu héél goed uitkomt!
Uiteindelijk was ik dan toch klaar om een opleiding te volgen. Ik koos voor verpleegkunde zodat ik écht een vak kon leren en een maatschappelijke bijdrage kon leveren. Het lukte deze keer om door te zetten (altijd een goed idee om praktische mensen veel stages te laten lopen!) en in 2019 begon ik als GGZ-verpleegkundige. Ik heb daar geleerd wat het belangrijkste voor de mentale en fysieke gezondheid van een mens is; zingeving. Een doel, een streven, een verbondenheid met iets groters dan alleen je eigen wereld, dat geeft kleur aan het leven.
Ik geloof dat samen buiten werken, eten verbouwen of oogsten en je verbonden voelen met mensen en natuur om je heen essentieel is voor een lang en gelukkig leven. Ik ben enthousiast over ‘onkruid’ dat je kunt eten, bomen die eetbare bladeren of zaden hebben, gefascineerd door de rijke smaken die je in een voedselbos kunt oogsten! Dat deel ik graag. Na mijn opleiding Fytotherapie kan ik mijn recepten, kennis en plezier met jullie delen. Of je nou bij een workshop, diner of plukwandeling komt; geniet van de lokale overvloed!
Waarom De Bosspot?
Voor mij is De Bosspot dé logische volgende stap die nodig is in de voedseltransitie. Waar we in Nederland lang gericht zijn geweest op opschalen en economische groei, zijn we nu bezig met een omslag en zien we weer in dat er behalve financiële waarde ook andere waarde bestaat. Contact met mensen, natuur, een grotere biodiversiteit, zingeving en kwalitatief gezonde voeding. De vele voedselbossen, wijkmoestuinen en lokaal geteelde groentepakketten zijn inspirerende pioniers in deze omslag. Om stadsbewoners te verleiden meer lokale seizoensproducten, en daarmee ook langere periodes veel dezelfde groenten te eten, is het nodig dit leuk, lekker en toegankelijk te maken!
Daar stapt De Bosspot in. Workshops over groenten, conserveertechnieken, plantaardig eten en voedselbosoogst maken de overstap behapbaar, gezellig en gemakkelijk. Diners met inspirerende én alledaagse ingrediënten als kastanjes, rode kool en teunisbloemen sporen aan thuis ook aan de slag te gaan met de rijke oogst. Stap voor stap, recept voor recept werken we samen aan een robuust eco- en voedselsysteem.
Doe je mee? Laat je je inspireren? Wil jij jouw gasten verrassen met een origineel en creatief menu? Neem contact op of kijk bij de activiteiten en vind een diner of workshop die bij jou past!
