
– noLeer voedselbosgewassen en seizoensgroenten kennen en verwerken in je eigen keuken tot de lekkerste gerechten!
Onderstaand vind je de beschrijving van de workshops. Alles is in kleine groepen waardoor er tijd is voor vragen!
Alle workshops zijn ook privé te boeken, in De Bosspot of op een andere locatie in overleg. Hier onder staan alleen de evenementen vermeld die nog plaats hebben voor deelnemers; de evenementen die vol zijn kun je nog wel bekijken onder > Activiteiten.
Je kan meedoen op:
vrijdag 1 augustus 11:00u: Pluk & Kookwandeling – voldinsdag 5 augustus 19:15u: Tofu maken met Polona Kuzman – vol- dinsdag 12 augustus 19:30u: Fermenteren – nog 3 plekken
vrijdag 15 augustus 11:00u: Pluk & Kookwandeling – vol- dinsdag 30 september 19:30u: Fermenteren – nog 3 plekken
- dinsdag 14 oktober 19:30u: Fermenteren
Fermenteren met Seizoensgroenten
dinsdag 12 augustus – 19.30 tot 21.30
dinsdag 30 september – 19.30 tot 21.30 – nog 3 plekken
dinsdag 14 oktober – 19.30 tot 21.30
Wil je graag nieuwe smaken toevoegen aan je maaltijd? Of leren hoe levende micro-organismen zorgen voor een gezonde darmflora? Of wil je de groenten uit je moestuin langer bewaren door te spelen met verschillende fermentatietechnieken?
Kom Seizoensgroenten fermenteren met gastdocent Pepijn en natuurlijk Rachel van de Bosspot. We leren je basistechnieken aan de hand van lokaal geoogste groenten. En je krijgt van alles te proeven!
Je krijgt twee fermentaties mee naar huis, en de recepten worden per mail nagestuurd. Zo kun je thuis verder experimenteren!

Workshop Tofu maken
dinsdag 5 augustus 19.15u tot 21.45 – vol
Waar dit eiwitrijke product in Nederland nog vooral veel wordt gegeten door vegetariërs en veganisten, is het in de Aziatische keuken al eeuwen onmisbaar. De veelzijdige tofu, die ook wel bekend is onder de Indonesische naam tahoe, is rijk aan B-vitaminen en mineralen. Je kunt door verschillende kruiden en marinades alle kanten op met tofu – zelfs toetjes zijn er mee te maken!
Deze workshop wordt geleid door Polona Kuzman, de specialist in het maken van plantaardige kazen voor tweesterrenrestaurant De Nieuwe Winkel. Zij vertelt je de ins en outs van het tofu-maakproces, en laat je samen met Rachel Noordhof van De Bosspot proeven van de lekkerste tofu’s. De solidaire betaling is inclusief materialen, wat te proeven en te drinken!

Pluk & Kookwandeling
Vanaf komend voorjaar gaat De Bosspot regelmatig erop uit om sámen te oogsten! Leer tijdens een wandeling planten herkennen en oogsten, krijg een korte introductie in de moestuin en ga aan de slag met de vers geplukte ingrediënten op De Waalgaard.
Tijdens de pluk- en kookwandelingen leer je planten identificeren, nieuwe mensen kennen én een aantal snelle recepten om met verse oogst te maken. We sluiten af met het genieten van de gezamenlijke gemaakte lunch. Wanneer pluk jij mee?


Werkwijze
We werken bij De Bosspot zo lokaal mogelijk, plantaardig, met biologische producten en seizoensgebonden. Klinkt moeilijk? Kom dan langs en leer hoe simpel – en lekker – dat kan zijn!
We werken met een solidair betaalsysteem. Dat betekent dat je naar vermogen bij kan dragen, zodat iedereen deel kan nemen aan onze activiteiten! Mocht geld toch een probleem vormen, neem dan contact op via info@debosspot.nl en we zoeken samen naar een oplossing.
De bijdrage voor een workshop start bij €25 p.p.; dit is het basisbedrag, hiervoor komen we uit de kosten. Voor €32 p.p. kunnen we investeren in de toekomst van De Bosspot, voor €38 p.p. houden wij er loon aan over, voor €45 p.p. leg je bij voor mensen met een kleinere portemonnee.
Voor de diners vragen we je een keuze te maken tussen een bijdrage van €25, €32, €38 of €45 per persoon. Ook hiervoor geldt; mocht geld toch een probleem vormen, neem vooral contact op en we zoeken samen een oplossing.
Vink in het inschrijfformulier aan wat jij kan bijdragen!