Workshops

Leer typische voedselbosgewassen en seizoensgroenten kennen, en verwerken in je eigen keuken tot de lekkerste gerechten!

Onderstaand vind je de beschrijving van de workshops. Deze vinden plaats in onze huiselijke keuken in De Bosspot. De groepen zijn klein, met een maximum aantal deelnemers van 8; zo is er genoeg ruimte voor vragen! Alle workshops zijn ook privé te boeken, in De Bosspot of op een andere locatie in overleg.

Je kan meedoen op:

  • maandag 23 september 19.30u: Fermenteren – vol!
  • donderdag 26 september 19:20: Chutney maken
  • vrijdag 18 oktober 19:30u: Fermenteren

Workshop: 

Fermenteren met Seizoensgroenten 

maandag 23 september 19:30 tot 21:30  – vol!

vrijdag 18 oktober 19:30 tot 21:30

Wil je graag nieuwe, spannende smaken toevoegen aan je maaltijd? Of leren hoe levende micro-organismen zorgen voor een gezonde darmflora? Of wil je al die lekkere groenten uit je moestuin langer bewaren, door te spelen met verschillende fermentatietechnieken?

Kom Seizoensgroenten fermenteren bij de Bosspot met gastdocent Pepijn. Elk kwartaal leren we je de basistechnieken aan de hand van lokaal geoogste groenten.  En we gaan natuurlijk ook proeven!

Je krijgt twee glazen potten met je creaties mee naar huis, en de recepten worden per mail nagestuurd. Zo kun je thuis verder experimenteren!

Workshop:

Chutney van lokale oogst

donderdag 26 september 19:30 tot 21:30
 

September is een maand met een overvloedige oogst. Zowel qua groenten en fruit uit klassieke moestuinen én voedselbossen is er een enorm aanbod! Een methode om al dit lekkers te bewaren is door het te verwerken en in potjes te bewaren. Met chutneys kun je alle kanten uit.

Tijdens deze workshop kun jij je eigen potjes meenemen, want we gaan gezamenlijk drie varianten klaarmaken! Zo kun je van elk soort een goed gevuld potje meenemen om thuis te laten proeven. En, mocht je de smaak te pakken hebben; je krijgt de recepten per mail nagestuurd! Dan kun  je volgend jaar wéér je oogst verwerken.

Werkwijze

We werken bij De Bosspot zo lokaal mogelijk, plantaardig, met biologische producten en seizoensgebonden. Klinkt moeilijk? Kom dan langs en leer hoe simpel – en lekker – dat kan zijn!

We werken met een solidair betaalsysteem. Dat betekent dat je naar vermogen bij kan dragen, zodat iedereen deel kan nemen aan onze activiteiten! Mocht het een probleem vormen, neem dan contact op via info@debosspot.nl.

Het start bij €25 p.p.; hiervoor komen we uit de kosten. Voor €32 p.p. kunnen we investeren in de toekomst van De Bosspot, voor €38 p.p. houden wij er loon aan over, voor €45 p.p. leg je bij voor mensen met een kleinere portemonnee. 

Vink in het inschrijfformulier aan wat jij kan bijdragen!