Workshops

Leer voedselbosgewassen en seizoensgroenten kennen en verwerken in je eigen keuken tot de lekkerste gerechten!

Onderstaand vind je de beschrijving van de workshops. Alles is in kleine groepen waardoor er tijd is voor vragen! 

Alle workshops zijn ook privé te boeken, in De Bosspot of op een andere locatie in overleg.

Je kan meedoen op:

  • zondag 26 januari 14:00u: Taart: Zoet & Vegan bakken – vol
  • donderdag 30 januari 18:15u: Warme wintergroenten 
  • vrijdag 7 & 21 februari 19:30u: Ontwerp je eigen eetbare stadsoase > dit is het aanmeldformulier
  • maandag 10 februari 19:30u: Fermenteren – vol!
  • zaterdag 22 februari 14:00u: Taart: Zoet & Vegan bakken – nog 2 plekken
  • maandag 10 maart 19:30u: Fermenteren – vol!
  • vrijdag 4 april 11:00u: Pluk & Kookwandeling
  • maandag 7 april 19:30u: Fermenteren – vol
  • zaterdag 19 april 11:00u: Pluk & Kookwandeling
  • vrijdag 2 mei 11:00u: Pluk & Kookwandeling

Workshop:

Taart: Zoet & Vegan Bakken

zondag 26 januari – 14.00 tot 16:30 – vol
zaterdag 22 februari – 14.00 tot 16.30 – nog 2 plekken
 

Leer en proef tijdens deze workshop de heerlijkste plantaardige gebakjes kennen!

Voor iedereen die zoete traktaties wil leren maken en bakken met heerlijke lokale groenten en fruit. En dat allemaal volledig plantaardig!

De solidaire betaling is inclusief de recepten, wat te drinken. de ingrediënten en de taarten op de workshopmiddag.

Warme Wintergroenten

donderdag 30 januari – 18:15 tot 21:15
 

Heb jij in de winter soms wat extra overtuigingskracht nodig om de lokale seizoensgroenten te eten? Ben je na twee recepten wel door je inspiratie heen? Kom dan donderdag 30 januari heerlijk koken in De Bosspot!

Na een warm welkomstdrankje gaan we samen aan de slag met drie recepten, gebaseerd op onze eigen Nijmeegse oogst. Denk aan aardperen, rammenas en verrassend smakelijke koolsoorten! Aan het einde van de avond schuiven we aan een lange tafel en proeven we elkaars gerechten.

De solidaire betaling is inclusief de recepten, te drinken, de ingrediënten en de gerechten tijdens het diner. Doe je mee?

Ontwerp je eigen eetbare stadsoase

vrijdag 7 februari – 19.30 tot 21.30
&
vrijdag 21 februari – 19.30 tot 21.30
 nog 3 plekken!

Het kan als stadsbewoner lastig lijken om op je balkon of in een klein tuintje je eigen eten te groeien. Maar onmogelijk is het allerminst!

In deze workshops maak je kennis met permacultuur en planten die goed groeien in jouw stukje groen. Onder de professionele begeleiding van Marijn van Klingeren ga je direct aan de slag!

Aan het einde van de tweede workshop heb je een praktisch ontwerp waar je het komende seizoen mee aan de slag kan. Doe je mee?

Pluk & Kookwandeling

vrijdag 4 april – 11.00 tot 14.00
zaterdag 19 april – 11.00 tot 14.00
vrijdag 2 mei – 11.00 tot 14.00
 

Vanaf komend voorjaar gaat De Bosspot regelmatig erop uit om sámen te oogsten! Leer tijdens een wandeling planten herkennen en oogsten, krijg een korte introductie in de moestuin en ga aan de slag met de vers geplukte ingrediënten op De Waalgaard.

Tijdens de pluk- en kookwandelingen leer je planten identificeren, nieuwe mensen kennen én een aantal snelle recepten om met verse oogst te maken. We sluiten af met het genieten van de gezamenlijke gemaakte lunch. Wanneer pluk jij mee?

 Fermenteren met Seizoensgroenten 

maandag 10 februari 19:30 tot 21:45 – vol

maandag 10 maart 19:30 tot 21:45 – vol

maandag 7 april 19:30 tot 21:45 – vol

Wil je graag nieuwe smaken toevoegen aan je maaltijd? Of leren hoe levende micro-organismen zorgen voor een gezonde darmflora? Of wil je de groenten uit je moestuin langer bewaren door te spelen met verschillende fermentatietechnieken?

Kom Seizoensgroenten fermenteren met gastdocent Pepijn en natuurlijk Rachel van de Bosspot. We leren je basistechnieken aan de hand van lokaal geoogste groenten. En je krijgt van alles te proeven!

Je krijgt twee glazen potten met je creaties mee naar huis, en de recepten worden per mail nagestuurd. Zo kun je thuis verder experimenteren!

Vegan Feestdagen

woensdag 27 november – 18:30 tot 21:15 – vol
vrijdag 6 december – 18:30 tot 21:15 – vol
 

Feestelijk koken, maar ook goed voor het milieu én jezelf? 

Voor iedereen die graag inspiratie op wil doen, zenuwachtig wordt van een veganistisch etende (schoon-)zoon, of gewoon klimaat- en diervriendelijker wil eten met de feestdagen voor de boeg; deze workshop is voor jullie!

We starten om 18u30, koken en eten samen drie gerechten met lokale groenten in de hoofdrol.

De solidaire betaling is inclusief de recepten, drankjes, ingrediënten en gerechten op de workshopavond.

Werkwijze

We werken bij De Bosspot zo lokaal mogelijk, plantaardig, met biologische producten en seizoensgebonden. Klinkt moeilijk? Kom dan langs en leer hoe simpel – en lekker – dat kan zijn!

We werken met een solidair betaalsysteem. Dat betekent dat je naar vermogen bij kan dragen, zodat iedereen deel kan nemen aan onze activiteiten! Mocht geld toch een probleem vormen, neem dan contact op via info@debosspot.nl en we zoeken samen naar een oplossing.

De bijdrage voor een workshop start bij €25 p.p.; dit is het basisbedrag, hiervoor komen we uit de kosten. Voor €32 p.p. kunnen we investeren in de toekomst van De Bosspot, voor €38 p.p. houden wij er loon aan over, voor €45 p.p. leg je bij voor mensen met een kleinere portemonnee. 

Voor de diners vragen we je een keuze te maken tussen een bijdrage van €30, €35, €42 of €50 per persoon. Ook hiervoor geldt; mocht geld toch een probleem vormen, neem vooral contact op en we zoeken samen een oplossing.

Vink in het inschrijfformulier aan wat jij kan bijdragen!