Workshops

Kokkerellen in De Bosspot

WhatsApp Image 2024-01-19 at 13.12.31

We werken bij De Bosspot zo lokaal mogelijk, plantaardig, met biologische producten en seizoensgebonden. Klinkt moeilijk? Kom dan langs en leer hoe simpel – en lekker – dat kan zijn!

We werken met een solidair betaalsysteem. Dat betekent dat je naar vermogen bij kan dragen, zodat iedereen deel kan nemen aan onze activiteiten! Mocht het een probleem vormen, neem dan contact op via info@debosspot.nl.

Het start bij €25 p.p.; hiervoor komen we nét uit de kosten. Voor €32 p.p. kunnen we investeren in de toekomst van de Bosspot, voor €38 p.p. houden wij er een klein loon aan over, en voor €45 p.p. verdienen we minimumloon. Vink in het inschrijfformulier aan wat jij kan bijdragen!

Leer typische voedselbos- en moestuin gewassen kennen en verwerken in je eigen keuken tot de lekkerste gerechten!

Onderstaand vind je de beschrijvingen van de workshops. Deze vinden plaats in onze informele en knusse huiskamerkeuken in de Bosspot. De groepen zijn klein met een maximum van 10 deelnemers; zo is er genoeg ruimte voor vragen.

Je kan meedoen op:

  • woensdag 12 juni van 17.00-19.00: Fermenteren
 

Workshop: Seizoensgroenten Fermenteren 

woensdag 12 juni 17:00 tot 19:00

Wil je graag nieuwe, spannende smaken toevoegen aan je maaltijd? Of leren hoe levende micro-organismen zorgen voor een gezonde darmflora? Of wil je al die lekkere groenten uit je moestuin langer bewaren, door te spelen met verschillende fermentatietechnieken?

Kom Seizoensgroenten fermenteren bij de Bosspot met gastdocent Pepijn. Elk kwartaal leren we je de basistechnieken aan de hand van lokaal geoogste groenten.  En we gaan natuurlijk ook proeven!

Je krijgt twee glazen potten met je creaties mee naar huis, en de recepten worden per mail nagestuurd. Zo kun je thuis verder experimenteren!