Leer typische voedselbosgewassen en seizoensgroenten kennen, en verwerken in je eigen keuken tot de lekkerste gerechten!
Onderstaand vind je de beschrijving van de workshops. Deze vinden plaats in onze huiselijke keuken in De Bosspot. De groepen zijn klein, met een maximum aantal deelnemers van 8; zo is er genoeg ruimte voor vragen! Alle workshops zijn ook privé te boeken, in De Bosspot of op een andere locatie in overleg.
Je kan meedoen op:
- woensdag 27 november 18:30u: Vegan Feestdagen – nog 1 plekje!
- vrijdag 6 december 18:30u: Vegan Feestdagen
- woensdag 11 december 19:30u: Fermenteren- vol!
- donderdag 16 januari 19:30u: Fermenteren
- maandag 10 februari 19:30u: Fermenteren
Workshop:
Vegan Feestdagen
nog één plaatsje vrij!
vrijdag 6 december – 18:30 tot 21:15
Feestelijk koken, maar ook goed voor het milieu én jezelf?
Voor iedereen die graag inspiratie op wil doen, zenuwachtig wordt van een veganistisch etende (schoon-)zoon, of gewoon klimaat- en diervriendelijker wil eten met de feestdagen voor de boeg; deze workshop is voor jullie!
We starten om 18u30, koken en eten samen drie gerechten met lokale groenten in de hoofdrol.
De solidaire betaling is inclusief de recepten, drankjes, ingrediënten en gerechten op de workshopavond.
Workshop:
Fermenteren met Seizoensgroenten
woensdag 11 december 19:30 tot 21:45 – vol!
donderdag 16 januari 19:30 tot 21:45
maandag 10 februari 19:30 tot 21:45
Wil je graag nieuwe smaken toevoegen aan je maaltijd? Of leren hoe levende micro-organismen zorgen voor een gezonde darmflora? Of wil je de groenten uit je moestuin langer bewaren door te spelen met verschillende fermentatietechnieken?
Kom Seizoensgroenten fermenteren met gastdocent Pepijn en natuurlijk Rachel van de Bosspot. We leren je basistechnieken aan de hand van lokaal geoogste groenten. En je krijgt van alles te proeven!
Je krijgt twee glazen potten met je creaties mee naar huis, en de recepten worden per mail nagestuurd. Zo kun je thuis verder experimenteren!
Werkwijze
We werken bij De Bosspot zo lokaal mogelijk, plantaardig, met biologische producten en seizoensgebonden. Klinkt moeilijk? Kom dan langs en leer hoe simpel – en lekker – dat kan zijn!
We werken met een solidair betaalsysteem, zodat iedereen kan deelnemen aan onze workshops. Dat betekent dat je naar vermogen bij kan dragen, zodat iedereen deel kan nemen aan onze activiteiten! Mocht het een probleem vormen, neem dan contact op via info@debosspot.nl.
Het start bij €25 p.p.; dit is het basisbedrag, hiervoor komen we uit de kosten. Voor €32 p.p. kunnen we investeren in de toekomst van De Bosspot, voor €38 p.p. houden wij er loon aan over, voor €45 p.p. leg je bij voor mensen met een kleinere portemonnee.
Vink in het inschrijfformulier aan wat jij kan bijdragen!